2016. február 17., szerda

AMIGA RuleZ!

Az AMIGA RuleZ! című újságot 2 éven keresztül tartotta életben ZeeNO és Bebe, illetve a többi (vendég)cikkíró. A lap szerkesztése Pécsett történt, és a csapat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy rendszeres időközönként tájékoztatják a magyar amígókat az őket érdeklő hírekkel, leírásokkal.
Jómagam a harmadik számba írtam – akkor még Chucky álnéven – egy hosszabb lélegzetű beszámolót a kölni Computer '97-ről.
A lap első hat száma Final Writerben készült Amigán, az utolsó kapható szám szerkesztése pedig a ShapeShifter nevű Macintosh emulátor alatt futó PageMaker-ben történt. A tervezett 8. szám megjelenése vinyó crash miatt hiúsult meg, egyszer 95%-os készültségnél, majd – miután még egyszer összevadászták a szerkesztők az anyagokat – kb. 50%-nál újra.


Az újság lapszámait a saját gyűjteményemből szkenneltem be 150 dpi-s felbontásban. Ezekből PDF-et gyártottam, amik ezen a linken érhetők el.

AMIGA RuleZ! is a hungarian papermag for Amiga users, which was released between '97-98. You can download all the issues from this link.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.